Feb 19, 2015

MIRA PAAN KAWEN!

Assalamualaikum.

First and foremost, Alhamdulillah everything went well and we are officially husband and wife. Yes, Paan and me! Percaya tak?? Bercinta setahun lebih je, tapi end up kawen dengan dia hmm syukurnyaaa rasa.

Aku dah aim nak kawen around 25y/o. By the time I was 23, cinta putus di tengah jalan pulak. Give up betul rasa. Tetiba datang si dia, meluahkan perasaan.

Aku konon tak ready la apa la. Haha. Sebenarnya malas nak bercinta dah. Aku cakap, aku nak kawen terus. Kalau dia serius, masuklah meminang gitewww. Dia cakap okay. Aku pulak yang terkejut dengan respon dia.

A year later we're engaged in a simple, closed ceremony. More to makan-makan, sembang-sembang and sarung cincin. And poof! We  officially became each other's fiance. :)

And 6 months later, on 7th of February '15, we got married in my hometown celebrated with our dear family and friends. Thank you to my parents and sisters plus bro in law for helping out. I couldn't have done it without you guys. Thank you so so so much.

And those who came to celebrate us, thank you for coming and thanks for the wedding gifts. Eee seronoknye dapat comforter haha. Periuk pun dapat. Tapi macam habuan abah je tu. Hihi. Sebab tak dapat nak angkut semua naik flight balik Sabah 😭

But whenever I'm back in Penang, I'll make sure to use everything you guys gave me okay. Considerate betul uolls ni. Muahh ciked. 😘

One thing I notice pasal Paan, lepas kawen ni dia lagi sweet. Haha. Harap sweet tu sampai ke tua la ye. Aii memang maintain muka ketat camni sorryyy. 😁

Duk thanks sana sini, lupa nak thanks laki sendiri. Thank you sayang for everything. Jangan tanya everything tu merangkumi apa, jentik jari kelingking kaki sat lagi. Dia memang kekadang suka tanya soalan pelik-pelik. Susah nak menjawab. Hmm.

Till then, tata 👋