Jan 11, 2015

AN ENDLESS CYCLE

Assalamualaikum.

Aku susah nak jadi friendly dengan orang. So aku susah cari kawan. But bila dah berkawan, ada je yang aku tak berkenan la, tak selesa la, tak tahan attitude dorang, ape la.

Yer aku tau itu bukan masalah orang sekeliling aku, itu masalah dari diri aku sendiri yang terlampau sensitif dengan orang sekeliling. And maybe sebab tu jugak aku jadi susah nak friendly dengan orang.

It has become an endless cycle and I don't even know which part should I change sekarang ni.

Sebab eventhough aku rasa aku ni patutnya kena kental je dengan negative attitude orang lain, tapi people should never hurt other people's feeling jugak kan?

Why should people do it in the first place? Kalau jaga adab berkawan, cakap only nice things, tak pandang rendah kat kawan sendiri tak boleh ke?