May 18, 2014

A GOOD STRESS

Assalamualaikum.

First of all, congrats to my adik tiri angkat yang baru je selamat akad nikah bersama pasangan tercinta wah wah kelasss ko potong line aku kan. Haha. Tak lain tak bukan si Fatin Nabila a.k.a Kak Senduk. Ok tu saja reka. Lulz.

Tak sangka selamat dah mek tu jadi isteri orang kan. Tumpang happy untuk hang wahai paten nabella. Nanti kenduri jangan lupa hantaq kad kat bapak angkat hang dengan aku sekali k :p

Di samping happy untuk orang lain, aku stress gak di sini. Search history internet aku, semua pasal kawen. Baju kawen la, doorgift la, butik pengantin la, tema majlis la ape la. Tak cukup kat rumah, 24 jam haku online kat lab masa oncall demi mencari apa yang perlu dan patut ada masa mejelis aii nanti.

Every weekend pulak ke sana ke sini dengan dia cari barang kawen yang boleh beli beforehand. Like hantaran and doorgifts and stuff. Actually dah beli dah sikit-sikit. Macam lega sikit lepas dah setel slow-slow. Kalau selagi tak start, siang malam fikir apa patut start ni. Nasib baik dia selalu push aku jangan tangguh nanti duit habis kelaut, barang kawen tarakkk.

Actually aku excited gak nak plan apa nak buat untuk wedding nanti. Tapi bila letih lepas keje, rasa malas betul nak plan. Aku tengok kebanyakan B2B semua ada planner masing-masing complete semua benda siap lampiran dalam tu. Ai is malas lantas apa aku buat, aku tengok je gambar-gambar orang kawen and just decide nak follow apa orang buat. Senang cerita. Takyah nak fairytale wedding sangat. Asal kawen sudehhh. Tak pecah kepale nak mikior.

And I'm in search of my bridesmaid. Who is it gonna be? Boleh la apply kalau sudi nak jadi bridesmaid ai plus PA nanti. Hewhew poyos. Dah book dah sorang. She's kind enough to help me with this wedding thing. Thank you Mia. Hopefully you can make it okay darling. :)

Thats it for now. Daa!